M&A d.o.o.

M&A d.o.o.

M&A d.o.o.

M&A d.o.o.

M&A d.o.o.

M&A d.o.o.

M&A d.o.o.

M&A d.o.o.

M&A d.o.o.

M&A d.o.o.  Sistemi za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje, vodovod

Domov     Kazalo

Logotip

Toplotne črpalke

 

toplotna črpalkaAkumulirana sončna energija v zemlji, podzemnih vodah in zraku se s pomočjo električne energije pretvarja v toplotno energijo za potrebe ogrevalnega sistema. Neizčrpen vir energije, ki je na voljo brezplačno, tako pokrije do 75% vse energije, ki je potrebna za delovanje tolotne črpalke. Preostalih 25% energije zagotavlja električna energija brez emisij škodljivih snovi.

 

Na voljo so tudi hibridni sistemi toplotne črpalke in plinske peči. Pri tem toplotna črpalka kot vir energije uporabi katerikoli vir- zrak, zemljo ali vodo, plinska peč pa deluje le v primeru, ko toplotna črpalka ne zmore pokrivati celotnih potreb po toploti. V hibridnem sistemu lahko toplotna črpalka pripravi do 80% vse potrebne toplotne energije.

 

Z uporabo toplotne črpalke s funkcijo pasivnega hlajenja toplotna energija, akumulirana v zemlji, ne bo izkoriščena samo za ogrevanje, ampak tudi za hlajenje.

 

Uspešno izvajamo sisteme ogrevanja in hlajenja z uporabo toplotnih črpalk v kombinaciji z zemeljskimi kolektorji, globinsko sondo oziroma uporabo geotermalne vode ali zunanjega zraka. Priporočamo toplotno črpalko Vaillant, ki je na nemškem neodvisnem testu toplotnih črpalk prejela prvo nagrado.

M&A d.o.o.

Kidričeva cesta 97  

4220 Škofja Loka


Tel: 04 515-78-10

Fax: 04 515-78-11

 

E-pošta: info@m-a.si

 

Matjaž Košorok

041 672-706

 

 

 

V podjetju M&A d.o.o. smo pooblaščeni ponudnik in serviser naprav največjega evropskega proizvajalca ogrevalne tehnike Vaillant.

 

 

 

vaillant_logo